OULUSSA ANIMAATIOPAJA NUORILLE!

Kulttuurivoimalan Veturitallilla, Paalikatu 3 90520 OULU
Tiistaisin 6.-27.11.2018. Työpajassa pääset tutustumaan perinteisen stop motion animaation saloihin. Paja on osallistujille maksuton eikä siihen tarvita aiempaa animaatio osaamista. Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä

Ilmoittautuminen Animaatiopajan esite
Veturointi -hanke

Veturointi-toiminnassa lastensuojelun kokemusasiantuntijat (Veturit) toimivat nuorten tukena ja tsemppareina.


Toiminta


Veturointi-toiminnassa lastensuojelun nuoret aikuiset kokemusasiantuntijat toimivat nuorten sekä perheiden ja muiden lähiverkostojen tukena elämän muutosvaiheissa. Toiminnalla tuetaan nuoren omaa toimijuutta, elämän ja arjen hallintaa, hyvinvointia ja sosiaalista osallisuutta sekä vahvistetaan kokemusasiantuntijoiden osallisuutta lastensuojelun toiminnassa ja kehittämisessä. Veturointi-toimintaa on kehitetty Oulun seudulla vuosina 2015–2017 toteutettavassa Veturointi-hankkeessa, jonka pohjalta kehittämistyötä jatketaan Oulun/Pohjois-Pohjanmaan sekä Turun/Varsinais-Suomen alueilla osana STEA:n Kaikille eväät elämään -avustusohjelmaa. Veturointi-toiminta koostuu yksilöllisestä tuesta, ryhmämuotoisesta toiminnasta, tapahtumista, koulutuksista ja valmennuksista sekä monitasoisesta vaikuttamistyöstä. Toimintaa toteuttaa Auta Lasta ry yhteistyössä alueellisten ja valtakunnallisten kumppanien kanssa.
ray tukee hyviä tekoja

Veturointiin osallistuva nuori saa ammatillisen tuen rinnalle kokemusasiantuntijan (Veturin) tukea, kannustusta ja rohkaisua yksilöllisesti esimerkiksi arjen asioihin, vapaa-aikaan, tulevaisuuden pohdintoihin tai muihin hänelle tärkeisiin asioihin. Yksilötoiminnan lisäksi Veturoinnissa kehitetään ja järjestetään nuorten ryhmätoimintaa, jossa mukavan yhdessäolon ja tekemisen lisäksi nuoret saavat toisiltaan vertaistukea sekä tietoa heitä kiinnostavista aiheista. Kaikki toiminta suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä kokemusasiantuntijoiden ja toimintaan osallistuvien nuorten kanssa.


Veturoinnin keskeiset toimintamallit ovat esitettyinä myös innokyla.fi palvelussa. Esittelyt löytyvät alla olevista linkeistä.

Veturointi-toiminta:

Katso esittely

Vetureina työskentelevien kokemusasiantuntijoiden valmentaminen, tukeminen ja ohjaaminen:

Katso esittely

Veturointi pdf-esite

Pdf-esite

Nuori, Haluatko oman veturin?


Haluatko tutustua toiseen nuoreen, jonka kanssa voisit jutella, harrastaa, hengailla ja tehdä yhdessä ihan tavallisia juttuja? Kaipaatko tukea ja kannustusta toiselta nuorelta, jolla on samankaltaisia kokemuksia kuin sinulla? Hyppää kyytiin Veturointi-toimintaan! Toiminta on nuorten ideoimaa ja vetämää!


Voit saada oman Veturin, jos:
- olet n. 15-23-vuotias
- sinulla on omakohtaista kokemusta lastensuojelusta
- asut lähellä Oulua tai Turkua

Veturi on siis nuori aikuinen, kenellä on kokemusta lastensuojelusta ja hänen kanssaan voit tehdä just niitä asioita joita sinä haluat! esim. kokeilla uusia harrastuksia, kokkailla, hoitaa asioita, tehdä koulujuttuja, jutella, höpsötellä jne. Voit osallistua myös tapahtumiin ja ryhmätoimintaan! Toiminta on sulle vapaaehtoista ja voit osallistua just niihin juttuihin joihin haluat ja olla mukana just niin kauan kuin itse haluat

Ilmoittaudu mukaan toimintaan alla olevan painikkeen kautta. Ilmoittautumisen jälkeen olemme sinuun yhteydessä ja sovimme henkilökohtaisen tapaamisen. Ilmoittautumislomakkeen tiedot ovat luottamuksellisia ja tulevat ainoastaan Veturointi -hankkeen työntekijöiden käyttöön.


Ilmoittautuminen Veturointi-toimintaa

Toiminnasta kiinnostuneet nuoret ja/tai heidän lähityöntekijänsä voivat ottaa yhteyttä hankkeen työntekijöihin. Annamme mielellämme lisätietoja ja keskustelemme yhteistyömahdollisuuksista!

Veturointitoiminta Veturointitoiminnan pdf-esite
Yhteystiedot:

OULU: mervi.saloheimo[at]autalasta.fi | p. 044 562 9805

TURKU: hanna.oikarinen[at]autalasta.fi | p. 044 562 0011

Tapahtumat


Hyvinvoiva sinä, Nuorten päivä

Lauantaina 24.11 2018 Klo 12-16
Puokkarinnuokkarilla (Mielikintie 7, 90550O Oulu)

Luvassa hemmottelua, rentoa meininkiä, kisailua, herkuttelua, taiteilua, kaverikoirat...

Katso tapahtuman esite
OULUSSA ANIMAATIOPAJA NUORILLE

Kulttuurivoimalan Veturitallilla
Paalikatu 3 90520 OULU
Tiistaisin 6.-27.11.2018

Työpajassa pääset tutustumaan perinteisen stop motion animaation saloihin. Paja on osallistujille maksuton eikä siihen tarvita aiempaa animaatio osaamista. Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä

Ilmoittautuminen Animaatiopajan esite

Yhteystiedot


OULU


Kumppanuuskeskus, Kansankatu 53, 1 krs 90100 OULU

veturointi-tiimi

Veturointi Oulu: Mervi, Anna-Stiina, Anni ja Niina. Kuva: Oulun kaupunki/Sirpa Tarkkinen

Mervi Saloheimo, projektipäällikkö
mervi.saloheimo[at]autalasta.fi
puh. 044 5629805

Niina Jääskeläinen, kokemusohjaaja
puh. 044 5629802
niina.jaaskelainen[at]autalasta.fi
Anni Vaittinen, kokemusohjaaja
Puh. 044 5629824
anni.vaittinen[at]autalasta.fi

TURKU


Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3 20700 TURKU

Veturointi-tiimi Turku

Veturointi Turku: Hanna, Viki ja Julia

Hanna Oikarinen, projektisuunnittelija
hanna.oikarinen[at]autalasta.fi
puh. 044 5620011

Julia Laine, kokemusohjaaja
puh. 044 7700554
julia.laine[at]autalasta.fi

Vilja "Viki" Auramo, kokemusohjaaja
Puh. 044 7700556
vilja.auramo[at]autalasta.fi