Logo, Auta Lasta ry

Ylätunnisteen kuvaAuta Lasta ry:n ylläpitämä Heinäsalmikoti on kaksi osastoinen ja 14 paikkainen lastensuojelun sijaishuoltoa tarjoava lastenkoti Oulun Hietasaaressa. Paikkalukuun sisältyy neljä palvelukeskuksen tiloissa sijaitsevaa harjoitteluasuntoa.


Heinäsalmikoti sijaitsee Auta Lasta ry:n palvelukeskuksen puistomaisella ja idyllisellä alueella Oulun Hietasaaressa lähellä kaupungin palveluja; matkaa Heinäsalmikodilta Oulun keskustaan on vain pari kilometriä. Rauhallinen ja luonnonkaunis ympäristö, viihtyisät ja kodikkaat toimitilat, monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja hyvät kulkuyhteydet ovat Heinäsalmikodin toimintaympäristön vahvuuksia.

Palvelukeskuksen päärakennuksessa sijaitsevassa lastenkodin osasto Saraheinässä on kahdeksan lastenhuonetta. Neljä lastenhuonetta sisältävä osasto Rantaheinä sijaitsee puolestaan omassa rakennuksessa palvelukeskuksen alueella. Jokaisella lapsella on omat huoneensa ja lasten käytettävissä ovat yhteistilat kuten olohuoneet. Molemmilla osastoilla on myös omat keittiö- ja saunatilat. Rakennusten yhteydessä on neljä harjoitteluasuntoa, joissa nuoruusikäiset voivat harjoitella turvallisesti itsenäisempää elämää. Lastenkodin ateriat valmistetaan palvelukeskuksen omassa keittiössä.

Sisäliikunnalle puitteet tarjoaa monitoimitilamme Puuhala, josta liikuntasalin lisäksi löytyvät myös punttisali sekä musiikkihuone bändisoittimineen. Puuhalan salia käytämme myös erilaisten tapahtumien ja juhlien järjestämiseen.

Uusin palvelukeskuksemme rakennuksista on vuonna 2013 valmistunut alueemme kupeessa virtaavan Mustasalmen rantaan rakennettu hirsirakennus. Tätä tunnelmallista uudisrakennusta käytämme tapaamispaikkatoimintaan, perhetapaamisiin sekä kokoustilana. Rakennus sisältää tupakeittiön, kaksi makuuhuonetta ja puulämmitteisen saunan.
Vahvan ammattitaidon ja kokemuksen lisäksi henkilökunnallamme on tukenaan säännölliset työryhmän työnohjaukset sekä erilaiset koulutukset.


Heinäsalmikodin kasvatustyössä työskentelee moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat johtaja, varajohtaja, tiimivastaava sekä ohjaajat. Tukipalveluissa meillä toimivat talonmies, siistijä, toimistopäällikkö, toimistosihteeri sekä keittiön henkilökunta.

Peruskoulutuksiensa lisäksi henkilökuntamme on hankkinut erityisosaamista mm. erityistason perheterapiakoulutuksesta, perheinterventiokliinikkokoulutuksesta, hoidollisen kiinnipidon MaPa –koulutuksesta sekä johtamis- ja työnohjauskoulutuksista. Lisäksi henkilökuntaamme on osallistunut lapsen trauman kohtaaminen –koulutukseen ja ART (Aggression Replacement Training®) –menetelmäkoulutukseen. Kasvatustyössä toimivilla työntekijöillämme on Toimiva lapsi & perhe -menetelmäkoulutus


kuva nimitaulusta

Yhteystiedot

HEINÄSALMIKOTI
Mustasaarentie 7
90510 Oulu
p. Ohjaajat 044 562 9807 (ympäri vuorokauden ja kaikkina viikonpäivinä)
heinasalmikoti[at]autalasta.fi


Apulaisjohtaja
Tiina Koivula
p. 044 562 9820
tiina.koivula[at]autalasta.fi


Vastaava ohjaaja
Mikko Karppinen
p. 044 562 9808
mikko.karppinen[at]autalasta.fi

Opiskelijat!

Heinäsalmikoti tarjoaa sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa opiskeluun liittyviä, minimissään 7 viikon mittaisia työharjoittelujaksoja. Jos olet kiinnostunut suorittamaan työharjoittelujakson Heinäsalmikodissa,ota yhteyttä opiskelijatiimiimme sähköpostitse osoitteeseen opiskelijatiimi[at]autalasta.fi. Harjoittelua voi edeltää opiskelijatiimimme suorittama haastattelu.